(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De Blauwe Molen

2011

Er staan hier veel molens in de polder. Hun vier lange armen domineren het landschap als je er dicht op staat.

Grazend vee bij nacht

2011

Aan de overkant van de vaart ligt een weiland. Daarin grazen melkkoeien. 's Nachts hoor je ze dampend ademhalen, herkauwen en grazen. Een drukte van Belang. Bij volle maan ontstaan aparte kleuren en vormen. 

Marie uit Volendam

2011

Het zijn de kleuren die bepalen dat Marie uit Volendam of misschien wel van Marken komt.

Metamorfose

2011

Het is echt een metamorfose, een overgang van het polderlandschap in niet meer te herkennen kleurvlakken en lijnen. Geen geleidelijke overgang maar een absolute grens waaruit een nieuwe realiteit ontstaat.

Polder bij volle maan

2011

Polder bij volle maan - Als het volle maan is in dit land van dijken, sloten, boerderijen en vaarten daalt er een vreemde gloed neer die de polder een totaal ander aanzien geeft. De vormen en kleuren lijken je dieper te raken.

Blue Narcissus

2010

Ze staan naast de sloot, de blauwe iris en de gele narcis. In  het voorjaar vlammen ze samen de pan uit en weet je niet wat je ziet.

De Blauwe Polder

2010

De Blauwe Polder is niet echt blauw als je er goed naar kijkt. Blauw is de grondtoon waar allerlei andere kleuren min of meer doorheen komen. Daardoor lijkt het alsof het om het schemerduister gaat, om een geheimzinnige sfeer. Voeg daarbij ook nog de (niet afgebeelde) blauwe lijst en je hebt een fraai geheel.

Zomer in de polder

2010

Het is zomer in de polder. In het felle licht vloeien weilanden, wielen, dijken en boerderijen samen tot een lappendeken van vrolijke kleuren en vormen. Ik schilder die polders zo vaak omdat ze steeds anders zijn.

Allah Akbar op het zand

2009

Het was eerst een foto van schuim op het strand. Het leken Arabische letters. Eigenlijk hoefde ik er niet eens zoveel aan te penselen. Het stond er gewoon geschreven.

De bergen van de zee

2009

Als de zee zich terugtrekt, blijven vormen in het zand achter. Die heb ik omgewerkt tot een landschap van bergen en water.

De juwelen van de dijk

2009

Het zeshoekige zwarte basalt in de dijk liet zich met inkt en verf omvormen tot stralende juwelen.

De paalwachters

2009

Als raketten staan de strandpalen opgesteld, wachtend op een plek bij het strand.

De tanden van de dijk

2009

Wat eerst een aangevreten houten palendijkje was ergens op het wad bij Wieringen schilderde ik om tot een Hollandse zeewering die zijn tanden laat zien bij hoog water.

De wolkbreuk

2009

Mensen die bij windkracht tien op de Hondsbossche Zeewering naar de storm kijken. Met pen en penseel heb ik er een eigen dimensie aan toegevoegd.

De ziel van de dijk

2009

Wat eerst een detailopname was van een zeshoekig brok basalt werd uiteindelijk geschilderd tot een inkijkje in de ziel van de dijk.

Groeten uit de oertijd

2009

Een blok basalt zit vol kerven en aangroeisels. Die heb ik uitvergroot en met inkt en acryl een eigen gezicht gegeven.

Hardloper en drenkeling

2009

Het spiegelbeeld van de hardloper op het strand is dat van een drenkeling die om hulp roept.

Haventje aan de dijk

2009

Langzaam ontstaat de neiging om het landschap bijna mathematisch te rangschikken in zwarte schaduwlijnen en kleurenvlakken. En toch blijft het 't haventje aan de dijk.

Landschap Schoorl

2009

De duinen in Schoorl grenzen aan het lintvormige dorp. Daarachter begint de polder en staan de oude boerderijen van de keuterboeren van weleer. Helaas is de nieuwbouw aan het oprukken en verdwijnen deze zo karakteristieke vormen definitief uit het landschap.

Polderdorpje

2009

Weer zo'n boerengehucht ergens in Noord-Holland. Met bomen, de kerk en boerderijen. En vaste patronen, zoals die door het landschap en de mensen lopen.

Strandhuisjes van beton

2009

De dijk is versterkt met een veld van betonblokken. Door die onder een bepaalde hoek te fotograferen en later met verf en inkt te bewerken, ontstond een stad van strandhuisjes.

Zeilboten in de storm

2009

Ribbels in het zand werden woeste golven met bange zeilbootjes op de uitlopers.