De stijging van de zeespiegel staat centraal in het werk van Kunstcollectief Kustwerk. Als fotograaf en schilder ben ik opnamen gaan beschilderen, vergroten of verkleinen in de computer. Van het resultaat een foto maken die ik weer beschilder. Zo ontstaat uiteindelijk een merkwaardige realiteit die ik afdruk op fotografisch aquarelpapier.

uit 2009 tot 2009 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Allah Akbar op het zand

2009

Het was eerst een foto van schuim op het strand. Het leken Arabische letters. Eigenlijk hoefde ik er niet eens zoveel aan te penselen. Het stond er gewoon geschreven.

De bergen van de zee

2009

Als de zee zich terugtrekt, blijven vormen in het zand achter. Die heb ik omgewerkt tot een landschap van bergen en water.

De juwelen van de dijk

2009

Het zeshoekige zwarte basalt in de dijk liet zich met inkt en verf omvormen tot stralende juwelen.

De moddervogels

2009

Wat eerst een strand was nadat de vloed zich had teruggetrokken, veranderde door middel van fotografie , een schilderspenseel en inktpen in een prachtige avondlucht waaruit vogels opstijgen. Vandaar de naam middervogels.

De paalwachters

2009

Als raketten staan de strandpalen opgesteld, wachtend op een plek bij het strand.

De tanden van de dijk

2009

Wat eerst een aangevreten houten palendijkje was ergens op het wad bij Wieringen schilderde ik om tot een Hollandse zeewering die zijn tanden laat zien bij hoog water.

De wolkbreuk

2009

Mensen die bij windkracht tien op de Hondsbossche Zeewering naar de storm kijken. Met pen en penseel heb ik er een eigen dimensie aan toegevoegd.

De ziel van de dijk

2009

Wat eerst een detailopname was van een zeshoekig brok basalt werd uiteindelijk geschilderd tot een inkijkje in de ziel van de dijk.

Groeten uit de oertijd

2009

Een blok basalt zit vol kerven en aangroeisels. Die heb ik uitvergroot en met inkt en acryl een eigen gezicht gegeven.

Hardloper en drenkeling

2009

Het spiegelbeeld van de hardloper op het strand is dat van een drenkeling die om hulp roept.

Strandhuisjes van beton

2009

De dijk is versterkt met een veld van betonblokken. Door die onder een bepaalde hoek te fotograferen en later met verf en inkt te bewerken, ontstond een stad van strandhuisjes.

Zeilboten in de storm

2009

Ribbels in het zand werden woeste golven met bange zeilbootjes op de uitlopers.